Poznati pjevač Toše Proeski je rođen na današnji dan 1981. godine. Danas bi ovaj muzičar napunio 39 godina, ali je prerano izgubio život u saobraćajnoj nesreći.

Toše je život izgubio 16. oktobra 2007. godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu u Hrvatskoj. Sa njim u kolima je tada bila i njegova menadžerka Ljiljana Petrović. Od tada se njen život u potpunosti promijenio. Povukla se potpuno iz javnosti i nema namjeru da ikada više dođe u kontakt sa estradom.

grob

Foto:Prinstcreen

Pjevačev “vječiti dom” nalazi se na groblju Gumenje u Kruševu, a već skoro 13 godina reč je – verovali ili ne – o improvizovanoj metalnoj konstrukciji koja je pokrivena i ograđena plastikom i najlonima, prekrivena tepisonom od vještačke trave, dok je prostor oko groba popločan behaton pločama, koje propadaju.

grob1

Foto:Printscreen

No, konačno, opština Kruševo objavila je javni poziv kompanijama za izgradnju spomen-obilježja. Prema informacijama koje su objavljene u Elektronskom sistemu javnih nabavki, izgradnja bi trebalo da počne 10. septembra i bude gotova do kraja novembra.

Izvor (novi.ba)

Categories: Poznati