Sinoć je u Srbiji proglašena vanredna situacija, kako bi se sprečilo dalje širenje koronavirusa.

Zbog ovoga su otkazani svi javni skupovi,nastupi okupljanja i zatvorene sve mnoge ustanove uključujući škole i vrtiće. Mnoge javne ličnosti su se oglasile povodom ovoga kako bi uputili javni apel građanima, kako da se ponašaju u ovom veoma izazovnom periodu za naše društvo.

Zbog ovoga je portal Alo.rs kontaktirao i poznatu pevačicu, rijaliti učesnicu i tarot tumača Vesnu Rivas, koja je govorila o tome šta nas očekuje ove godine.

– Ovo je veoma stroga godina četvrorke u kojoj sam i očekivala brojne izazove i situacije kao što je ova. Korona je mnoge ljude zatekla nespremne, a ono što  bih im ja poručila je da ne strepe, jer se u svakom zlu može pronaći nešto dobro – rekla je Vesna i dodala:– Ovo je vrijeme jednog velikog, odnosno globalnog rijaliti programa u kojem svi učestvujemo. Šta je bitno u rijaliti programu? Biti svoj. Dakle, pošto je već proglašeno vanredno stanje, znači da je došlo pravo vrijeme da se vratimo sebi, porodičnom životu i da povratimo mir. Ostanite u svojim kućama i tamo pronađite ono što ste do sada tražili van nje. Veoma je bitno, da napravite generalno spremanje životnog prostora, očistite ga i učinite ga što prijatnijim za svoje najmilije. Takođe je veoma bitno da se u ovom periodu vratite porodicama, ponovnoj izgradnji i unapređenju porodičnih odnosa. Pravo je vrijeme za to i ja ne sumnjam da će nam ovaj period izazova donijeti i velike preokrete u odnosima, poboljšanje veza i da ćemo iz njega izaći kao pobjednici – rekla je Vesna.

Na društvenim mrežama smo pronašli dosta šaljivih komentara o tome kako će koronavirus doprinijeti porastu nataliteta.– To nije slučajno rečeno, jer godina četvorke, a to je podsjećamo ova godina, veoma je plodna, ona će donijeti porast nataliteta i pripremiti nas za narednu godinu petice jer će u njoj tek biti pomaka po ovom pitanju – rekla je Vesna i upozorila ljude da pažljivo upravljaju svojim finansijama.– Savjetujem ljude da čuvaju novac, nemojte ga ulagati u nekretnine, sada nije vrijeme za to. Čuvajte svoje finansije, jer nije pravo vrijeme da se rasipaju, a to će se promijeniti tek od sredine novembra – kaže Vesna, a onda nam je otkila koliko dugo će trajati period epidemije.

 – Naredna dva mjeseca će biti kritična, dakle april i maj. Nakon toga će uslijediti neki novi izazovi za nas, ali o tome kada dođe vrijeme. Sada je bitno da svi usporimo i shvatimo da nije rješenje u gomilanju stvari, dakle, još jednom savjetujem, očistite domove, dozvolite sebi da slobodno dišete u svom domu i okrenite se porodicama, to je sve što sada možemo i moramo da uradimo – savjetuje Vesna.

Balasevizam/Alo

Categories: Društvo Svet Zabava