Doktorka estetske hirurgije, Violeta Ašanin, nedavno je sebi oduzela život. Bez najave, bez ikakvog znaka, svoje prijatelje, porodicu, kolege i pacijente, blago rečeno, ostavila je zatečene.

Medicinski fakultet završila je u Beogradu 1994. godine, a specijalizaciju plastične i rekonstruktivne hirurgije završila je 2000. godine. Imala je svoju privatnu ordinaciju. Dobitnica je Nagrade za najbolje rezultate u oblasti ultrazvučne liposkulpture u 2003. godine u Los Anđelesu.

Bila je pokretač je inicijative da se procedura rekonstrukcije dojki nakon mastektomije uvede u redovni onkološki protokol, čime je omogućena besplatna intervencija svim ženama u Srbiji.

Jednom prilikom je izjavila:

“Prema statistici najveći broj hirurga u svijetu, ne samo plastičara, pogotovo žene, najčešće ostaju sami. Upravo zbog nerazumijevanja i nedovoljno provedenog vremena sa partnerima, često dolazi do razilaženja. Za razliku od drugih grana medicine, hirurgija svog maestra sa skalpelom uzima pod svoje, stoprocentno. A sa tim, ne može svako da se nosi”, bile su jedne od posljednjih zabilježenih riječi doktorke koju ćemo pamtiti.

Categories: Društvo