Marija Kisić je gost Jutarnjeg programa televizije Pink gde je otkrila za koga će biti besplatan test na korona virus.

– Sve je izvjesno da ako opstane virus korone da će se javljati u sezoni kada i običan grip.

Mjere samoizolacije su dale rezultat, sačuvan je dio populacije.

– Već sama sebe ako slušam, smatram da sam dosadna. Ove mjere imaju definitivno efekta. Ne bih ni u šali da podržim izjavu Nestorovića da svi izađemo napolje i zarimo se.

217463-darija-kisic-ls

– Ne možemo ni gledati te apsolutne brojeve, napominjem da testiramo ogroman broj ljudi, koji spadaju u rizičnu grupu. Kada su u pitanju mere opšte prevencije, one imaju nevjervatan značaj. Banke, pošte, gradski prevoz, ljudi moraju nositi maske na takvim mestima. Ni ne treba nositi masku napolju, nemoguće je u mimohodu da se zarazite, pogotovo ako sjedite sa porodicom u restoranu pa ne možete ni tada, sa tim ljudima već provodite vrijeme. Polazimo od činjenice da nam je najbitnije zdravlje, svoje, pa svojih najmilijih i da ćete se u skladu sa tim i ponašati.

– Nezgodno je donositi planove za ljeto. U toku trajanje epidemije nije baš dobro da dajemo preporuke bilo kakve. Taj pleksiglas, ili vrijeme odlaska u vodu su isključivo za šalu. Svim državama je u cilju da im se ne uvuče rezervoar zaraze, kao orijentacija trijaže je test, ne stariji od 72 sata. Opet je moguće da se dogodi da osoba bude testirana u periodu inkubacije i da se kasnije otkrije da je zaražena korona virusom, ističe Darija.

Ako neko želi da prekine samoizolaciju, mora sam da plati test za korona virus. Testiranje je besplatno za djecu i studente, rekla je Darija Kisić i dodala da ć se ovo odnositi i na komercijalna putovanja.

Categories: Poznati