Maksim Arsić odlučio je da pokuša da nađe svog oca. Majka mu nikada nije rekla ko je on, a Maksim neće da odustane od mogućnosti da ga jednom ipak sretne.

Njegovu priču je vidjelo mnogo ljudi, a ispostavilo se da je među svim tim ljudima, vjeruje mladić – bio i njegov tata, ali i osoba koja mu je ispričala nevjerovatno tešku sudbinu njegove pokojne majke.

Maksim Arsić je rođen u Kaliforniji, majka mu je nađena mrtva na jednom čamcu na Savi, a on je sada krenuo u NAJVAŽNIJU POTRAGU

“Čim ste objavili tekst, ljudi su počeli da mi se javljaju. Neki su i sami u sličnoj situaciji, neki da mi požele sreću, neki pak da mi kažu da odustanem jer bolje da ne znam istinu. Onda su počeli da mi se javljaju daleki rođaci, neko s podrškom, a neko i s informacijama. Sve vreme sam imao u glavi – ili će se moj otac lično javiti u narednih pet dana ili ga verovatno nikada neću naći – priča Arsić za “Blic”.

Prije nego što je našao oca – naišao na tešku priču o majci

Arsiću je stigla poruka od jedne žene koja je iznela detalje koji se poklapaju sa onim što je momak do tada znao o svojoj majci. Zbog toga je sklon da vjeruje da je i ostatak priče koju je žena iznijela u poruci tačan.

“Bila je lepa svadba, u beloj venčanici, sva blistava. Radila je i živela u stanu sa svekrom, svekrvom i deverom. On bi dolazio zorom pijan i nasilan i budio je da je prebije za svaki slučaj da sutra nešto ne pogreši. Niko nije ustajao da je odbrani. Ćutala je i trpela godinama. Mislila je da će njena ljubav i strpljenje da ga promene – pisalo je u poruci koju je Maksim dobio”, a zatim je saznao još strašnije podatke.

“U toj situaciji ona ostane trudna i svi se ukućani obraduju. Mislili su da će to sve rešiti. Međutim, kada je bila sedmi mesec, on dođe zorom pijan i lud i prebije je, išutira, uzme viljušku za okretanje pečenja i izbode joj stomak tako da su joj dete vadili u parčićima. I to je kraj moje divne Nene”, tvrdi jedna žena u poruci koju je poslala Maksimu, uz navođenje da je tadašnji muž njegove majke bio poznati bokser u bivšoj Jugoslaviji.

Njegova majka je, po riječima te žene, poslije ovoga imala još jedan brak i nekoliko puta je zatrudnila, ali je imala pobačaje.

Maksim je takođe saznao da je njegova majka bila humana i dobra osoba, koja je živela sa bratom i roditeljima preko puta doma za nezbrinutu decu koju je stalno dovodila kući i punila im džepove slatkišima.

Takođe, tvrdi prijateljica njegove majke, posle prvog braka to nije više bila ista Nena.

“Saznao sam kako sam najvjerovatnije začet. Odlučio sam da prekinem potragu”

Suočen sa teškom sudbinom pokojne majke, Maksim je počeo da shvata zašto nije znao ko mu je bio biološki otac – njegova majka je planski otišla u Ameriku, ali neplanski je zatrudnila.

“Na osnovu svega što sam saznao sam hteo da prekinem potragu i obavestim sve, jer sam pretpostavio da je moja mama našla nekog s kim je htela da dobije dete i rešila da me odgaji sama, ne obaveštavajući biološkog oca. Desila sa slična stvar, da je slučajno zatrudnela u Beogradu dve nedelje pred odlazak u Ameriku, sa tadašnjim dečkom sa kojim je bila na početku veze, u Ameriku je otišla turistički i kada je saznala da je trudna, nije pričala nikom, i blefirala mog očuha da me prizna. Rodila me i odlučila da me odgaji sama”, otkriva Maksim.

Sudbonosni poziv

Maksim taman što je odlučio da odustane od potrage – kada se javio čovjek koji je preko objava našao njega. Kako sam kaže u šali, “ovo je čovek osumnjičen da mi je otac”.

“Danas je jedan čovek prepoznao samo moju mamu, i sve ostalo se poklopilo, za mene nije ni znao, a sličnosti ima na pretek. Oko 99.9 odsto smo i ja i čovek sigurni u činjenice i poklapanja. Ostao je samo DNK test”, zaključio je Maksim.

Uprkos svemu što je saznao, mladić je ponosan na svoju potragu i njen kraj i ima poruku za ljude u sličnoj situaciji.

“Svima bih preporučio da pokušaju da nađu onoga ko im fali, a ne da čekaju da oni pronađu njih. Ima onih koji ne smeju iz straha ili ponosa. Neka pređu preko ponosa”, završava poruku momak kojem se život za samo nekoliko dana pretvorio u sudbinu kao iz filma.

Categories: Društvo Svet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *