Mala Monika K. (12) iz okoline Niša, djevojčica koju je u zatočeništvu 10 dana držao Ninoslav Jovanović zvani Malčanski berberin, puštena je danas sa Dečje klinike niškog KC na kućno liječenje. 

– Svi smo čekali ovaj dan kada će naše dete da dođe kući, kada će sva ova agonija da prestane – rekla je majka Aleksandra po Monikinom izlasku iz bolnice.

Podsjetimo, Moniku je na putu do škole oteo i 10 dana u zatočeništvu držao osumnjičeni Ninoslav J, koji se sa njom skrivao po zemunicama i napuštenim kućama u knjaževačkom i niškom kraju.

690313-monika-ff

Poslije toga, kada je Jovanović video da im je potraga za petama, a na saslušanju je rekao “da su policajci bukvalno prolazili pored njih dvoje”, oni su se pješke uputili u malčanski kraj, odnosno selo Pasjača. Dok je potraga bila u knjaževačkom kraju, 29. decembra, mještanin Emil Savić je došao u svoju rodnu kuću iz Niša i zatekao devojčicu i otmičara koji je pritom pobegao kroz prozor. Djevojčica je nađena živa, ali iscpljena od višednevnog pješačenja. Ona je poslije provedenih dvadesetak dana u Kliničkom centru, prema rečima ljekara, danas konačno puštena kući. 

Ispred porodične kuće, sačekali su ih rođaci, komšije i prijatelji kako bi je pozdravili i zagrlili jer su posle mnogo muka svi zajedno dočekali današnji dan i srećan kraj – da se djevojčica vrati svojim lutkama, igračkama i svom nekadašnjem životu. 

Monika je nasmijana ušla u svoj dom, a posebno se obradovala svom ljubimcu, psu Lei.
 

(Kurir.rs)

Categories: Društvo