Direktorka Osnovne škole “Sava Šumanović” u Erdeviku, Branislava G. u srijedu je došla kod majke kako bi pobjegla od muža Predraga G. jer je bio mnogo ljubomoran, saznaje se na licu mjesta.

Problemi u ovoj porodici počeli su kada se mlađi sin razbolio, tačnije kada je dobio šećernu bolest. Branislava je tada svu pažnju usmjerila na sina, što Predrag nije mogao da podnese, ispričala je majka ubijene, Olgica Gnjidić.

Branislava je majci rekla da više ne može da živi sa njim. Kako Olgica kaže, njena kćerka je vezu sa vozačem navodno otpočela jer je mislila da će je on izvući iz lošeg braka. Mislila je da će je spasti. 

– Predragova ljubomora je kulminirala kada je Branislava postala direktorka i kada je počela da prima veću platu od njega. Smatrao je da on treba da bude na višem nivou od nje, da više zarađuje. Njeno napredovanje je samo dolilo ulje na vatru – priča Olgica.

Dodaje da je on prijetio i djeci, da nju nikada nije tukao, ali da joj je uputio otvorene prijetnje. Stariji sin je uvijek branio majku.

– Sinoć je Predrag došao u moju kuću u želji da se pomire i pokušao je da uđe, ali je mi je Branislava rekla: “Majko, ne puštaj ga, ubiće me”. Pokušavala sam da ga smirim i rekla sam mu: “Sačekaj 15 dana da se smiri situacija, pa tek onda pričajte, da riješite stvari” – priča Olgica.

– Jutros je ponovo dolazio i zvao, ali je majka to isto rekla. Otišao je kod ljekarke da uzme lijekove za smirenje. Ona nije htjela da mu da zbog recepta, a on nije hteo da mu se piše recept jer je lovočuvar. Nije dobio te lekove, otišao je i ubio Branislavu – priča majka ubijene direktorke škole.

Podsjećamo, Predrag je prvo ubio vozača, a potom i Branislavu ispred njene kancelarije.

Prije nego što će pucati u svoju suprugu, sekretarici je rekao: “Vesna, skloni se, da ne ubijem i tebe”.

Categories: Društvo Svet