Tri stvari obilježavaju horoskop za april 2020. godine, a samim tim – govore i kakvu će nam energiju on donijeti!Prva je konjukcija Saturna i Marsa na prvom stepenu znaka Vodolije – kontakti Marsa i Saturna, čak i oni koje nazivamo „dobrim aspektima“ nikada nisu prijatni i govore o snažnom miješanju dvije energije.

Hladna, restriktivna i ograničavajuća od strane Saturna i vrela, napadačka i agresivna od strane Marsa. Ta kombinacija vruće – hladno, i juri – koči dovodi do velikih napetosti u nama, kada pričamo o mentalnom stanju ali istovremeno i pokazuje da se situacija vrlo lako baš u aprilu može „prelomiti preko koljena“.

Šta to tačno za aktuelnu situaciju znači?

Znači da će se vjerovatno baš tokom ovog meseca ili cjelokupna restriktivna situacija okončati ili da će se makar stvoriti značajni uslovi za njen završetak u prvoj polovini maja.

Druga je pozicija Venere u zoni fiksne zvezde Algol koja nosi prirodu takođe Marsa i Saturna – pošto Venera predstavlja ljubav, novac, životne radosti i zadovoljstva, uživanja – sa one negativne strane bićemo u periodu velikih borbi za sve to, a sa one pozitivne – ovo jeste mesec u kojem će se roditi neke zaista ozbiljne veze koje će imati karmičku prirodu i koje će odlikovati trajnost, ali i ogroman energetski i emotivni intenzitet.

 Treća je Mjesečeva prva četvrt u znaku Raka, znaku koji predstavlja dom, porodicu, zemlju, korene, stabilnost, naše mjesto sigurnosti i spokoja. Koliko god nam trenutne okolnosti bile restriktivne, one su ipak prilika da više obratimo pažnju na prave vrednosti, koje smo do sada zanemarivali i stavljali u drugi plan.


Prva planeta koja mijenja znak je Venera, koja trećeg aprila prelazi u znak Blizanaca. U ovom znaku će ostati sve do početka avgusta, obzirom da je u maju čeka redovan retrogradni hod. Venera u Blizancima pojačaće komunikaciju, počećemo da se osećamo življe, opuštenije, lakše ćemo i lepše flertovati i mnogo, mnogo pričati o ljubavi. Dobar odnos Venere sa Saturnom i Marsom doneće pokretanje lijepih emotivnih odnosa – pa čak ako oni u prvoj fazi budu samo „preko žice“.

8. aprila imamo pun Mjesec u znaku Vage. Pošto tog dana imamo i tačan kvadrat Marsa iz znaka Vodolije sa Uranom iz Bika – sigurno je da će ovaj period biti vrlo naelektrisan i pun intenziteta. Emotivne, partnerske i poslovne veze su u ovim danima pod velikom presijom, ali i porodične relacije mogu trpjeti. Savejt je ne donositi bilo kakve, iole značajnije odluke.

11. aprila Merkur iz znaka Riba prelazi u Ovna. Mnogo toga, do sada sakrivanog od nas – izaći će na svetlost dana. Mnoge će informacije konačno dobiti pravi oblik i jasnoću. Merkur u znaku Ovna donosi inicijativu, pokretanje, jačanje optimizma i volju za akcijom.

19. aprila Sunce prelazi u znak Bika i počinje vladavina ovog znaka. Odmah 23. aprila imamo i mlad Mjesec ovdje, kao i prelazak Merkura 28. aprila. Naglašena mirna, Bikovska energija doneće rasterećenje od pritisaka a istovremeno otvoriti i vrata mnogo pokretnijem i življem narednom mjesecu.

OVAN

ovan

Ljubav

Mjesec za popravljanje komunikacije sa emotivnim partnerom, što će najnaglašenije biti od ulaska u drugu dekadu aprila pa na dalje. Prvih desetak dana je obojeno prilično nervoznom energijom i u tom periodu biste trebali da vodite računa da svojom impulsivnošću ne dovedete do većih rasprava sa osobom koju volite.

Pojačanu energiju koja postoji u vama trenutno iskoristite na drugačiji način – da unesete više živosti i lepih momenata u zajedničke trenutke sa partnerom.

Slobodni Ovnovi – Venera u vašem polju okoline, komunikacije, lakih priča i vaš vladar u polju društvenosti i prijateljstva najpre će otvoriti šansu za jače kontakte sa suprotnim polom preko društvenih mreža, ali i iz vaše neposredne blizine.

Postoji šansa za flert sa više osoba, ali o nekoj konkretnijoj odluci sa vaše strane i okretanju samo ka jednoj možemo da pričamo tek od poslednjih desetak dana aprila.

Posao

I pored okolnosti koje su takve kakve jesu, pred Ovnovima je dosta dobar poslovni mjesec. Naročito će dobro proći svi oni koji rade u IT kompanijama ili se bave programiranjem u privatnoj verziji.

No, i pred ostalima je jedan živ period u kojem vi poslije početne statične faze, odjednom dobijate novu snagu i krećete da praktikujete nove ideje i načine poslovanja. Ne preporučuje vam se igranje novcem i rizične finansijske akcije tokom prve dekade meseca.

Zdravlje

Vrlo dobro. Samo početkom mjeseca možete imati naglašenije hronične tegobe ili biti skloni povrjeđivanju.

Categories: Društvo