Fikret Hodžić posljednjih dana je u fokusu medijske pažnje zbog afere “respiratori”.

Fikret Hodžić, vlasnik firme “Srebrena malina” koja je u Kini kupila 100 respiratora prema nalogu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, zbog čega je nastala velika afera, gostovao je na Face tv u subotu, gdje je rekao kako mu trenutno nije lako, ali da je “naučio da mu kroz život ne ide ništa lako, te će izboriti i sa ovim”.

On se na svojim društvenim mrežama najviše zahvaljuje svojoj majci, na svakom uspjehu. Fikret je  dao do znanja koliko mu ona znači napisavši: 

“Moja mati, mama,majka… Je li ona najsnažnija na svijetu?  Je li jedna majka jača od hiljadu vojnika. Moja jeste!”

Evo kako njegova majka izgleda:

majka

Nedavno se Fikret oglasio i podijelio dirljivu objavu:

– Moje ime je Fikret Hodžić. Sin sam Ibrahima i majke Fikrete, žene koja, evo, već drugu noć provodi moleći Boga da oprosti onima koji joj zulum čine. Znate, moja majka je žena koja je prošle godine upravo u mjesecu ramazanu pravila iftar u Srebrenici, na mome gazdinstvu, Damiru Mašiću, mom prijatelju. Da stvar bude čudnija, nije samo on bio na tom iftaru, još je mnogo njih koji danas, čujem, pišu svašta o meni. Obećao sam bio sebi i onima oko mene da se neću više oglašavati o temi koja je ovih dana udarna vijest u našoj zemlji, ali gledajući ljude koji me istinske vole i njihovu bol, odlučio sam, ipak, još nešto reći – napisao je Hodžić.

A evo kako Fikret zarađuje i čime se bavi. Posebno nam je privukao pažnju zasad malina koji Fikret ima u rodnoj Srebernici.

fikret-azra


Fikret je prije nekoliko godina za Faktor objsnio zbog čega je upustio u priču oko uzgoja malina, a evo šta je rekao: “Ulazak u poljoprivrednu djelatnost za mene je, prije svega, povratak u mjesto odakle sam krenuo na put koji je, manje-više, poznat. U Srebrenicu sam i bez tog posla išao vrlo često, i gledajući neobrađena polja, pomislio da je prava šteta ne uraditi nešto korisno, ne samo za sebe nego i za društvo. Ne samo na zemlji koja je u vlasništvu moje porodice nego širom BiH, mogu se zasaditi brojne vrste voća i povrća, ali, nažalost, svjedočimo neiskorištenim potencijalima. Ako sam imao mogućnost da nešto promijenim, to sam i uradio, a izbor maline i kupine bio je praktičan, trebalo bi da izvrsno uspijevaju na tom tlu”

screenshot-82


 
A kako izgleda njegovo imanje možete vidjeti na fotografijama: 

screenshot-85
screenshot-84
screenshot-83
malineqs

Foto: instagram

Categories: Poznati