U borbi protiv bubuljica, dozvoljena su sva moguća sredstva. Naravno da je bolje da budu što prirodnija i lako dostupna, jer nema te žene koja ne bi voljela da riješi problem sa bubuljicama kod kuće. Iskoristite antiseptično dejstvo bosiljka i dezinfikujte lice.

Gnojne bubuljice su posebno izazovne, jer ne bi trebalo nikada samostalno da ih cijedite. Zato isprobajte recept sa bosiljkom i mlijekom.

Nabavite kašiku svježih listova bosiljka i istucajte ih manjoj činiji da skroz omekšaju i postanu kašasti. Nakon toga, dodajte dvije kašike svježeg mlijeka. Miješajte sastojke, dok se ne sjedine. Po potrebi, dodajte i malo meda.

bosiljak-u-saksiji-uzgoj-i-njega

Namažite predio lica sa upaljenim bubuljicama i ostavite da deluje bar petnaest minuta. Nakon toga, isperite mlakom vodom. Ponavljajte postupak dva puta dnevno i za par dana, vaše bubuljice bi trebalo da se smanje.

Umesto mlijeka za čišćenje lica, probajte sljedeći recept:

bosiljak

Iskoristite sušeni bosiljak da dobijete prirodno mlijeko za čišćenje lica ili čak šminke.

Šaku bosiljka, prelijte sa 2 dl proključale vode. U svježe skuhan čaj, ubacite i jednu kašiku mleka u prahu i mešajte dok ne dobijete ujednačenu smhesu. Mleko u prahu je sklono grudvanju, pa se postarajte da ga mutilicom ili običnom viljuškom lepo rastopite. Ostavite u frižideru da se prohladi i po potrebi tuferom ili parčetom vate očistite kožu. Mlijeko u prahu u sebi sadrži dosta masnoće, pa se ne ovaj recept ne preporučuje osobama sa izrazito masnom kožom lica, ali ako vam je koža dehidrirana i suha, obožavaćete ga.

Categories: Društvo