Njega ništa ne zaobilazi”, rekla je Jelena, supruga lidera LDP-a.

Lider LDP Čedomir Jovanović krajem minulog mjeseca primljen je u bolnicu zbog upale pluća i sumnje na korona virus, a već dva dana nalazi se na Infektivnoj klinici. Njegova supruga Jelena opisala je na Fejsbuku tok borbe sa virusom.

Ona je zahvalila ljekarima sa Bežanijske kose i Infektivne sa kojima je stalno u kontaktu napominjući da je sve počelo u ponedeljak.

– Bez prethodnih simptoma, Čedomir je osjetio temperaturu, koja je sa početnih 37,6 u sat-dva otišla preko 39. Sam je otišao kod ljekara po planu koji je ranije napravio “jer njega ništa ne zaobilazi”. Od te večeri, on sa timovima predivnih i beskrajno požrtvovanih doktora i drugog medicinskog osoblja bije svoju bitku sa upalom pluća, visokom temperaturom i krvnim pritiskom i, manje – više, svim komplikacijama koje izaziva virus – napisala je ona.

Sa Bežanijske kose je prebačen na Infektivnu kliniku u trenutku pada oksidacije (od tada je na kiseoniku koji njegovim plućima pomaže da se oporave) zbog sumnje na virusni meningitis, koja je u međuvremenu otklonjena, dodala je.

– On sada ne može da vam odgovori za svu pažnju i brigu onako kako želi i kako vi zaslužujete. Ipak, preko osoblja Infektivne klinike, popodne mi je poslao dvije rečenice: “Čuvajte se svi. Odustaću, nikad!” – dodala je Jovanovićeva supruga.

Categories: Poznati