Ona je za TV Prva istakla da će po nekim procjenama Kovid-19 sljedeće godine biti jedan od vidova gripa, ocijenivši da se sada nalazimo u mirnoj fazi epidemije.

Virus korona jenjava, sve je manje pacijenata na respiratorima što pokazuje da je dostignut kolektivni imunitet, a državni zdravstveni sistem je položio ispit, ocijenila je direktorka Instituta za onkologiju i radiologiju Srbije Danica Grujičić.

Dodala je da je broj testiranih građana u Srbiji veći od testiranih u državama iz okruženja, ukazujući da takva brojka ide u prilog epidemiološkoj statistici u našoj zemlji.

– Mislim da je državni zdravstveni sistem položio ispit. Ovo Ministarstvo zdravlja je, kada su onkološki bolesnici u pitanju mnogo učinilo da se opremimo, ne samo zgradama nego i aparatima – navela je Grujičićeva.

Na pitanje da li je struka sada prednost dala ekonomiji, s obzirom na to da se “prerano otvaraju granice i da možemo imati uvezene slučajeve korone”, Grujičićeva kaže da je moguće da je struka htjela da se u ovom trenutku osvrne na ekonomski aspekt, napominjući da smo bezbjedni.

danica-1000x0

Dr Grujičić tvrdi da smo stekli kolektivni imunitet.

Categories: Društvo Poznati