Trik koji zvuči ovoliko ludo mora da je dobar, zar ne? Ispucale pete nakon duge zime vjerovatno su jedna od najgorih stvari prije sezone ljetnjih sandala i otvorenih stopala.

Kreme, pilinzi, trljanje kamenom i ostali trikovi često zahtijevaju mnogo truda, upornosti i para, a dešava se da ne daju nikakve rezultate.

stopala

Zato je najbolje rješenje da se okrenete onome što već imate u kući – limunu!

limun


Za početak odaberite limun koji je dovoljno velik da može da vam prekrije petu, pa ga iscijedite. Od dobjenog soka sebi napravite limunadu, a za sređivanje peta će vam trebati kora.

Potrudite se da iscijedite sav sok, ali neka unutrašnjost ostane sa pulpom i vlažna.

limun-sa-tvrdom-kozom-960x600

Polovine limuna stavite na pete, tako da ih u potpunosti prekriju. U početku će vam biti malo čudan osjećaj, ali ubrzo ćete se navići.

Kad ste pozicionirali limun tako da prekrije najgrublje dijelove, obujte čarape tako da sve stoji na mjestu. Sok iz limuna će djelovati kao hemijski piling i odstraniće svu suhu, ispucalu kožu.

limun-3-300x291

Potrebno je da ostavite limun da odstoji najmanje sat vremena, a optimalno bi bilo da ostane preko noći. Noću je i najlakše, jer je hodanje sa polutkama limuna na petama prilično komplikovano.

limun-300x169

Možda vam ovo djeluje kao još jedan trik koji ničemu ne služi – i mi smo se tako osjećali – ali rezultati su zaista iznenađujući.

stopala2

Pete nakon samo jedne večeri postaju mnogo mekše, svi ispucali dijelovi nestaju i, nakon što nanesete kremu, izgledaju kao da ste bili kod pedikira.

Categories: Društvo