O njemu je prije nekoliko godina pisao RTS.
 
Nedžad Bilalović, heroj sa Kosova koji je svoje junaštvo pokazao u paklu Košara preminuo je preksinoć u Kraljevu.

Na društvenim mrežama se od njega opraštaju ratni drugovi, ali i oni koji ga nikada nisu poznavali ali cijene žrtvu koju je podnio za srpski narod.

Iz reči jednog od komandira 125. motorizovane brigade, čiji je Nedžad bio dobrovoljac, najbolje se vidi koliko je to veliki junak bio.

– Nakon stravičnog udara kasetnim bombama na Košarama, znajući da slijedi pešadijski napad, pitao sam Nedžada koji je prvi naišao da li je spreman da mi štiti odstupnicu dok izvlačim ranjene, mrtve. Skećam se koliko je to bio siguran odgovor: “Recite šta treba, gospodine potporučniče, idem gdje kažete i znajte da dok čujete da pucam, oni neće proći” – rekao je komandant.

lik

Foto: Facebook

O Bilaloviću je prije nekoliko godina pisao i RTS, kada je sa saborcima obišao ratne drugove.

– Družili smo se, provodili vrijeme zajedno, išli na obuku i vraćali se sa obuke i došao je taj momenat kada smo krenuli zajedno u prekomandu početkom marta 1999. godine – rekao je tada Nedžad.

Ovaj junak će biti sahranjen u ponedeljak u 13 časova na Novom groblju u Kraljevu.

Čuvena 125. motorizovana brogada je bila potčinjena Prištinskom korpusu na čijem čelu je do 25. decembra 1998. godine bio general-potpukovnik Nebojša Pavković, koga je na tom mestu zamenio general Vladimir Lazarević.

Jedinica se borila u najtežim borbama tokom rata na Kosovu, i u decembru 1998. godine jedinica je imala u svom sastavu 2.500 ljudi.

Categories: Poznati