Predsjednik SAD-a Donald Trump dobio je rezultate testiranja na koronavirus i oni su negativni, priopćio je liječnik Bijele kuće Sean P. Conley, prenosi CNN.

“Sedam dana nakon što je večerao s brazilskom delegacijom, predsjednik Trump ne pokazuje nikakve simptome koronavirusa”, stoji u Conleyjevom priopćenju. Podsjetimo, glasnogovornik brazilskog predsjednika Jaira Bolsonara pozitivan je na koronavirus, a rezultate je dobio samo par dana što je bio na večeri s Trumpom.

trump

foto: Agencije

Trump je u rizičnoj skupini

Osim što se družio s Brazilcima, Trump se prošlog tjedna družio s dvojicom republikanaca koji su u samoizolaciji jer su bili u kontaktu s osobama koje su bile pozitivne na koronavirus. S obzirom na to da Trump ima 73 godine i ulazi u rizičnu skupinu, nekoliko dana su ga pritiskali da obavi testiranje. 

Njegov doktor je javnosti pričao kako to nije potrebno jer Trump nije dulje vrijeme bio u kontaktu s potencijalno zaraženima, no predsjednik SAD-a je priznao jučer da je test napravljen zahvaljujući pritisku javnosti i medija.

Svakom novinaru izmjerili temperaturu

Inače, glasnogovornik Bijele kuće Judd Deere napomenuo je kako će svatko tko bude u kontaktu s predsjednikom Donaldom Trumpom i potpredsjednikom Mikeom Penceom biti pregledan.

Tako je prije jučerašnje presice jedan od doktora Bijele kuće svakom od novinara izmjerio temperaturu.

U SAD-u je dosad 2340 zaraženih koronavirusom. 51 osoba je preminula.

Izvor: Index.hr

Categories: Svet