Crnogorsko Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) odlučilo je danas da bude zatvoren granični prelaz Vuča – Godovo na putnom pravcu Rožaje (Crna Gora) – Tutin (Srbija), zbog širenja korona virusa u toj opštini za koje tvrdi da je došlo iz Srbije.

Odlučeno je da se u Rožajama vjerski obredi obavljaju bez prisustva građana, a sahrane u krugu porodice, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se zabranjuju sva javna okupljanja, slavlja i grupisanja više od dvije osobe izuzev članova istog domaćinstva, uključujući svadbe i maturske proslave.

2255443-2255433-profimedia0165018636-edit-ls

foto: Profimedia

NKT je je uveo i obavezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenim javnim površinama, pored pored mjere obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru koja važi za cijelu Crnu Goru.

Vlada Crne Gore u saopštenju tvrdi da je u Rožajama “najmanje 26 od 31 slučaja aktivnih infekcija korona virusom direktno importovano iz Srbije ili se raširilo preko građana Crne Gore koji su u proteklih deset dana protivzakonito boravile u Srbiji”, prenijele su podgoričke Vijesti.

Categories: Društvo Svet