Priče koje se mogu čuti poslednjih najmanje sedam dana, sa raznih strana da navodno, pouzdano i “poudanih izvora“, imaju informaciju da se “uskoro, opet, zatvaraju granice na Drine”, nisu tačne!

Inicijativa o zatvaranju granice, bar zasad, sigurno nema ni od Granične policije BiH, niti od graničnih vlasti Srbije, prema informacijama u relevantnim institucijama sa obe obale Drine.

Druga bi stvar bila, ako bi, kojim slučajem, kao prošli put kada su zatvorni prelazi, medicinska struka tražila do da se učini, onda bi, teoretski, moglo da se dogodi, ali  na način koji ima određenu proceduru i saglasnosti i mišljenja nadležnih državnih prgana.

granica

Zasad, o tome nema ni pomena na zvaničnim mestima. A, glasine su bile da će prelazi na Drini biti zatvoreni još u nedelju u 21 čas, navodno samo se čekalo da se završe izbori u Srbiji.

Istina je da ima dosta privatnika, koji sugerišu svojim radnicima da ne idu  na levu obalu Drine, u mesta RS, da kupuju gorivo, pod “objašnjenjem” da će, ako se zatvori granica, doći u situaciju da idu u izolaciju 24 dana, kao što je bio slučaj i  prošli put i za one koji su, i prije uvođenja vandrednog stanja, bili u BiH samo da bi nasuli gorivo koje je u komšiluku jeftine četrdesetak dinara.

Gazde poručuju radnicima da, ako sebe dovedu u takvu situaciju, ne žale što će, ako se to dogodi, dobiti otkaz.

Categories: Društvo