Trebaju vam samo 3 jeftine stvari da biste uklonili fleke i mrlje sa šporeta.

Naslage masnoće na površinama u kuhinji predstavljaju pravu noćnu moru za svaku domaćicu. Predstavljamo vam jednostavan način uklanjanja masnoće sa kuhinjskih površina, a naročito je djelotvoran na šporetu.

Ovaj jednostavan način čišćenja, bez previše truda, pomaže da efikasno uklonite masnoću sa vaših šporeta i učinite površine u vašoj kuhinji savršeno čistim, piše stvarukusa.rs

147223-shutterstock-143597035-ff

Potrebno je:

– nekoliko kapi medicinskog alkohola
– tuferi (ili kuglice od vate)
– stara četkica za zube

Postupak:Nanesite alkohol na vaticu, utrljajte po uprljanoj površini i sačekajte nekoliko minuta. Zatim umočite četkicu za zube u alkohol i takođe obrišite prljave dijelove. Nakon toga prebrišite površinu pamučnom krpom ili suvim sunđerom.

Napomena: Vodite računa da alkohol ne ošteti površinu koju planirate da očistite. Pre čišćenja proverite na manje vidljivom mestu da li alkohol ostavlja tragove i da li može oštetiti površinu (ne bi trebalo koristiti alkohol na površini s visokim sjajem ili lakiranim površinama). Iz bezbjednosnih razloga nemojte čistiti alkoholom u blizini izvora toplote, naročito izbjegavajte čišćenje kuhinje ako vam je uključena ringla na plin.

Categories: Društvo