Rahele (37) i Mikael (40) Lindenbergs poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) u padu ukrajinskog aviona jutros u Iraku. Za tren oka je poginula jedna cijela švedska porodica, a njihova djeca su među 15 nastradalih maloljetnika.

Ukrajinski avion se zapalio po poletanju sa Teheranskog aerodroma, sušio se , a svih 176 putnika i članova posade je poginulo. Dok se u svijetu spekuliše da li se radi o nesreći ili raketiranju aviona, porodice u Iranu i Ukrajini pate, ali i one u Velikoj Britaniji, Kanadi, Švedskoj.

1

Lindenbergsovi su se nalazili na kobnom letu i Švedska je izgubila jednu mladu porodicu pred kojima su bili veliki snovi.

Srce na seksund prestane da kuca svakome ko pogleda fotografiju sa Emilovog šestog rođendana iz Barselone. Vidi se da je ova porodica bila zdrava sredina i za djecu i odrasle u njoj. Vidi se njihova povezanost, koja je na žalost ostala jaka kao i sama sudbina koja ih je sve ponijela zajedno u smrt.

Dok se broje mrtvi i dok svaka država tuguje najpre za svojim, Švedska pati za Lindbergsovima, cijelom jednom porodicom nestalom u trenu.

Da podsetimo, među žrtvama je bilo petnaestero dece. Nastradalo je 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četvoro Avganistanaca, tri Nemca i tri Britanca.

(Kurir.rs)

Categories: Svet